11 Mart 2013 Pazartesi

Ayva Tatlısı


Malzemeler : ( 8 Porsiyon )
• 4 adet orta boy Ayva
• 1 kg. Toz şeker
• 750 ml. Su
• 100 gr. Kaymak
• 30 gr. dövülmüş Antep fıstığı
• 3-4 adet karanfil
• Ayvaların çekirdekleri veya 1 gr. kırmızı renkli gıda boyası

Hazırlanması :
Ayvalar yıkanır kabukları soyulur. Ortadan boyuna ikiye bölünür. Çekirdekli sert kısımları oyularak çıkartılır. Su dolu bir kapta bekletilir. Tencerenin dibine çukur yerleri üste gelecek şekilde dizilir. Üzerine toz şeker ve su dökülür. Karanfiller içine atılır (Gıda boyası kullanılmayacaksa ayvanın çekirdekleri de tencerenin içine atılır.)Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayvalar tencerenin içinden alınır. Kalan şerbet koyulaşıncaya kadar biraz daha kaynatılır, ayvaların üzerine dökülür.
• Bazı tariflerde ayvalar haşlanmak için tencereye konulduktan sonra ortadaki çukur kısımlarını dolduracak şekilde soyulmuş elma rendelenir ve bu şekilde pişirilir. Elma ayva tatlısını daha hafif hale getirir.

Pişen Üründe Aranılan Özellikler
• Ayvalar düzgün görünüşlü olmalıdır.
• Ayvaların rengi kararmış olmamalıdır.
• Ayvaların çekirdekli kısmı iyi çıkarılmış olmalıdır.
• Ayvaların her tarafı eşit pişmiş olmalı, sert kısımlar ağıza gelmemelidir.
• Şerbetini iyi çekmiş olmalı, kuruluk olmamalıdır.
• Ayva ve karanfil aroması hissedilmelidir.
• Şeker oranı iyi ayarlanmış olmalıdır. Ayvanın ekşi tadı hissedilmemelidir.
• Koyulaştırılmış şerbet tadı Ayvada hissedilmelidir.
• Renk vermesi için gıda boyası kullanılmış ise boya her tarafta aynı olmalıdır. 

Süsleme ve Servise Hazırlama:
Soğutulmuş her bir Ayva servis edilecek tabağa alınır. Üzerine düzgün bir dilim kaymak yerleştirilir. İnce kıyılmış Antep Fıstığı dökülerek servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder