• 4 adet orta boy Ayva
• 1 kg. Toz şeker
• 750 ml. Su
• 100 gr. Kaymak
• 30 gr. dövülmüş Antep fıstığı
• 3-4 adet karanfil
• Ayvaların çekirdekleri veya 1
gr. kırmızı renkli gıda boyası
Hazırlanması
:
Ayvalar yıkanır kabukları
soyulur. Ortadan boyuna ikiye bölünür. Çekirdekli sert kısımları oyularak
çıkartılır. Su dolu bir kapta bekletilir. Tencerenin dibine çukur yerleri üste gelecek
şekilde dizilir. Üzerine toz şeker ve su dökülür. Karanfiller içine atılır
(Gıda boyası kullanılmayacaksa ayvanın çekirdekleri de tencerenin içine
atılır.)Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayvalar tencerenin
içinden alınır. Kalan şerbet koyulaşıncaya kadar biraz daha kaynatılır,
ayvaların üzerine dökülür.
• Bazı tariflerde ayvalar
haşlanmak için tencereye konulduktan sonra ortadaki çukur kısımlarını
dolduracak şekilde soyulmuş elma rendelenir ve bu şekilde pişirilir. Elma ayva
tatlısını daha hafif hale getirir.
Pişen
Üründe Aranılan Özellikler
• Ayvalar düzgün görünüşlü
olmalıdır.
• Ayvaların rengi kararmış
olmamalıdır.
• Ayvaların çekirdekli kısmı iyi
çıkarılmış olmalıdır.
• Ayvaların her tarafı eşit
pişmiş olmalı, sert kısımlar ağıza gelmemelidir.
• Şerbetini iyi çekmiş olmalı,
kuruluk olmamalıdır.
• Ayva ve karanfil aroması
hissedilmelidir.
• Şeker oranı iyi ayarlanmış
olmalıdır. Ayvanın ekşi tadı hissedilmemelidir.
• Koyulaştırılmış şerbet tadı
Ayvada hissedilmelidir.
• Renk vermesi için gıda boyası
kullanılmış ise boya her tarafta aynı olmalıdır.
Süsleme ve Servise Hazırlama:
Soğutulmuş her bir Ayva servis
edilecek tabağa alınır. Üzerine düzgün bir dilim kaymak yerleştirilir. İnce
kıyılmış Antep Fıstığı dökülerek servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder