6 Nisan 2013 Cumartesi

Midye tatlısı



Malzemeler: (6 kişilik)
1 yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
2 su bardağı un
İç harç için:
15 gr tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Ayçiçeği yağı, toz şeker, süt, maya, yumurta ve tuzu karıştırma kabında güzelce karıştırın. Unu da ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru 6 parçaya ayırın. Her birini nişasta serpilmiş mutfak tezgahında yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hepsini üstüste yerleştirip tekrar açın ve sıkıca rulo yapın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Parçaları elinizle bastırarak düzleştirin ve içine ceviz yerleştirerek kapatın. Tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbetini döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder