5 Ocak 2014 Pazar

Bahar Kebabı

Malzemeler:
  • 2 kuru soğan veya 8-10 adet arpacık soğan
  • Yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış
  • 1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • kaynamış su

Hazırlanması:
  1. Soğanları soyup etlerle beraber kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın.
  2. Sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. 
  3. Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da bezelyeleri ekleyebilirsiniz.
  4. En son tuzunu ilave edip servis yapın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder