6 Ocak 2014 Pazartesi

Kağıt Kebabı

Malzemeler:
§  500 gr kuşbaşı dana eti
§  1 adet patates
§  1 su bardağı bezelye
§  2 adet havuç
§  1 adet kırmızı biber
§  4 diş sarımsak
§  1 adet soğan
§  2 adet domates
§  zeytinyağı
§  1 yemek kaşığı salça
§  tuz, karabiber, toz, kırmızı biber

Hazırlanışı:
Bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları üzerine zeytinyağını gezdirip kavurmaya kavurun. Daha sonra etleri ve biberleri ekliyip, salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Etlerin iyice pişmesi için 1 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tencerenin içine küp küp doğradığınız patatesleri, domatesleri, havucu ekleyip pişirmeye devam edin. Ardından baharatları, bezelyeleri ekleyip pişirmeye devam edin. Kebabın iç harcı piştikten sonra yağlı kağıtlara eşit bir şekilde iç malzemelerden koyup sarın. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kağıtların üstünü kesip servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder