12 Aralık 2021 Pazar

TANDIR ÇORBASI

 



MALZEMELER

2 adet domates- küp küp doğranmış

1 adet kuru soğan - küp küp doğranmış

1 adet sivri biber- ince yarım halka doğranmış

3 diş sarımsak- çok küçük kıyılmış

100 gr tereyağ

100 gr haşlanmış nohut

250 gr pilavlık bulgur

150 gr yeşil mercimek

5 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber


SERVİS İÇİN

Taze nane


HAZIRLANIŞI

- Fırına dayanıklı bir güveç ya da tencerede doğranmış soğanı ve domatesleri, sivri biber ve sarımsakları tereyağında hafifçe kavurun.

- Salçayı ve baharatları ekleyin, birlikte 1 dakika kadar çevirin.

- İçerisine haşlanmış nohut, bulgur, yeşil mercimek ve et suyunu ekleyin

- Tandırda ya da 150 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kapalı olarak ortalama bir buçuk saat kadar pişirin.

- Taze nane yaprakları ile servis edin.

AFİYET OLSUN 

-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder