18 Ocak 2022 Salı

PIRASA ÇORBASI

 



MALZEMELER:

500 gr pırasa

2 havuç

1 patates

1 soğan

2 çorba kaşığı kırmızı mercimek

5 su bardağı un

3 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı tereyağ

TERBİYESİ İÇİN:

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yumurta

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

 

HAZIRLANIŞI:

Pırasaları ayıklayıp yıkayıp doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayıp süzün. Pırasaları bir tencereye alın. Havuçların, patatesin ve soğanın kabuğunu sayarak rendeleyin. Sebzeleri tencereye alıp 5 bardak su ekleyip haşlayın. Haşladıktan sonra blender yardımı ile ezin. 3 bardak et suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Un, süt, tuz ve karabiberi yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ekleyin ve kaynatın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder