31 Mayıs 2012 Perşembe

Börek Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar


Mayalı hamurlardan hazırlanan böreklerin pişirilmesinde dikkat edilecek noktalar diğer mayalı hamur ürünlerinde olduğu gibidir.

Genel olarak mayalı böreklerin pişirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

Ø Fırın önceden 180 C de ısıtılmalıdır.
Ø Yumurta sarısı ürün fırına verilmeden hemen önce sürülmelidir.
Ø Pişirme esnasında fırının kapağı ılmamalıdır.
Ø Hazırlanan ürüne göre koyu pembe renkte kızartılmalıdır.
Ø Fırından alındıktan sonra üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak kalması sağlanmalıdır.

Pişen Üründe Aranılan Özellikler:
Ø Pişirilmiş ürünün rengi koyu hardal renkte olmalıdır. Yanık ya da çok açık renkte pişmiş olmamalıdır.
Ø Çok sert ya da yumuşak olmamalıdır.
Ø Yumuşaklığı böreğin çeşidine uygun olmalıdır.
Ø İyi kabarmış olmalıdır.
Ø İstenilen gevreklikte olmalıdır.
Ø Lezzeti, hazırlanan ürünün özelliklerini taşımalıdır.
Ø Kokusu hazırlanan böreğin içeriğini hissettirmelidir.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder