31 Mayıs 2012 Perşembe

Mercimekli börek içi


Malzemesi
· su bardağı yeşil mercimek
· 6 su bardağı su
· çorba kaşığı sıvı yağ
· 2 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
· 100 gr ceviz içi (iri parçalanmış)

Ø Bir tencereye mercimek ve su konur.
Ø Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanıp suyu süzülür.
Ø Bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
Ø İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
Ø Haşlanmış mercimek, iri parçalanmış ceviz, karabiber ve tuz ilave edilip ara sıra karıştırılarak 3-4 dakika kadar pişirilir.
Ø Soğuduktan sonra kullanılır.

kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder