31 Mayıs 2012 Perşembe

Haşhaşlı Börek

Malzemeler:
· 500 gr. Un

· 2 tatlı kaşığı bira mayası

· 1 tatlı kaşığı tuz

· aldığı kadar su

· 250 gr. Haşhaş

(ezilmiş)

· 1 su bardağı sıvı yağ

· 1 adet yumurta (üstüne)

Yapılışı :

Ø Bira mayasını biraz ılık su ile kabartınız.

Ø Unun ortasını ınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapınız.

Ø Ilık bir yerde kabarması (mayalanması) için bekleyiniz.

Ø Hamuru 12 eşit parçaya bölünüz.

Ø Bir parça hamuru 3-4 mm. kalınlığında açınız.

Ø Sıvı yağ ile haşhaşı bir kasede karıştırınız.

Ø Yufkanın içine kaşıkla bu içten koyup her tarafına yayınız.

Ø Sonra alttan başlayarak rulo şeklinde sarınız ve yağlanmış tepsiye yerleştiriniz.

Ø Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle hazırlayınız ve tepsiye yerleştiriniz.

Ø Tepsideki böreklerin üzerine fırça ile yağ sürünüz. (İstenirse susamla da süslenebilir veya çörekotu serpilebilir).

Ø Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Ø Soğuyunca servis ediniz.



kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder