31 Mayıs 2012 Perşembe

Tepsi Böreği

Malzemeler:
· 6-7 su bardağı un

· 2 tatlı kaşığı bira mayası

· 1 tatlı kaşığı tuz

· 1 çay bardağı zeytinyağı

· Aldığı kadar ılık su

İçinin malzemesi:

· 250 gram beyaz peynir

· demet maydanoz

· demet dereotu

· 2-3 adet taze soğan

· 2 tane yumurta


Yapılışı

Ø Bira mayasını biraz ılık su ile kabartınız.

Ø Unun ortasını ınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapınız.

Ø Ilık bir yerde kabarması (mayalanması) için bekleyiniz.

Ø Bir bardak zeytinyağını hamura yedirerek yoğurunuz.

Ø Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alınız ve el ile yayınız.

Ø Peyniri rendeleyiniz.

Ø İnce kıyılmış dereotu, maydanoz ve soğanla karıştırınız.

Ø Hazırladığınız harcı hamurun üzerine seriniz.

Ø Hamuru uçlarından bohça gibi kapatınız.(Harç içte kalmalıdır.)

Ø Tekrar el ile bastırarak tepsiye yayınız.

Ø Üstüne yumurta sürüp, bazı yerlerine bıçak batırarak deliniz ve önceden ısıtılmış fırında (25-30 dakika) pişiriniz.

Ø Dilimleyerek sıcak servis yapınız.

Not: Bu börek kıymalı iç ile de yapılabilir.



kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder