14 Mayıs 2012 Pazartesi

Sütlaç


MALZEMELER:(4-6 Porsiyon)
1 litre süt
250 g toz şeker
90 g pirinç
15 g nişasta
200 ml su (pirinci haşlamak için)
10 g tarçın
HAZIRLANIŞI:
*Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konulur. Su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
* Süt eklenerek 10 dakika pişirilir.

*Şeker eklenir ve karıştırılarak eritilir.

*Nişasta sütle karıştırılır. Sütlü pirinçli karışıma eklenir.

*Bir kere kaynattıktan sonra ocaktan indirilir

* Fırında sütlaç yapmak istenirse nişastalı sütlü karışımdan bir miktar alınarak. 2 yumurta sarısı eklenerek çırpılır.
*Sütlaca eklenir.
*Pişirme işleminden sonra ısıya dayanıklı kaplara konur.
*İçinde su bulunan tepsilere dizilir.

*Fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletilir. Kızarma işleminin daha çabuk olması istenirse fırının sıcaklığı üstten verilmelidir.


Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
1- Şeker sütlacın ocaktan inmesine yakın atılmalıdır.
2- Nişasta sütle ezildikten sonra karıştırılmalıdır.
3- Pirinç haşlama suyu yeterli değilse sıcak su ilave edilmelidir.
4- Nişasta kokusu olmamalıdır.
5- Fırında yapılacaksa yakmadan kızartılmalıdır.

Servise Hazırlama
Sıcakken kâselere doldurulur. Soğuduktan sonra istenirse tarçın serpilerek servisi yapılır.

Pişirilen Üründe Aranılan Özellikler
1-Ürün içindeki malzemenin lezzetini taşımalıdır.
2-Pirinci iyi pişmiş ve sütün içinde dengeli dağılmış olmalıdır.
3-Fırın sütlaç ise kızarmış, değilse rengi beyaz olmalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder