8 Haziran 2012 Cuma

Çayın Yararları


Ø Kolesterol seviyesini düşürdüğü uzmanlarca kanıtlanmıştır
Ø Çinko içeriğiyle tadım hücrelerindeki tat alma bozukluklarını önler.
Ø Susuzluğu giderir, karaciğeri temizler ve yeniler.
Ø İçerdiği florid nedeniyle diş çürüklerini önleyici etkiye sahiptir.
Ø Doku sertleşmesini ve damar sertliğini tedavi eder.
Ø İçerdiği flavonollar ile tansiyonu düşürür ve kan damarlarının bağışıklığını artırır.
Ø İçerdiği bileşik şekerler ile kan şekerinin yükselmesini önlediğinden diyabet hastalarına önerilmektedir
Ø İçeriğindeki C ve E vitamini ile karoten maddesi sayesinde kan kanserine karşı bağışıklığı artırır, kısırlığı önler.
Ø Kuru çay yaprağının içerdiği polifenoller sayesinde kan basıncındaki artışları geciktirir.
Ø İçerdiği mineral maddeler ile vücuttaki mineral dengesini kurulmasında sudan daha etkili bir rol oynar.
Ø % 2-4 oranında kafein içeriğiyle metabolizmayı ve merkezi sinir sistemini uyarır, ruhsal rahatlık verir, dinlendirici ve konsantrasyon artırıcı etki yapar.
Ø Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.
Ø Çay banyoları, sıcak çay kompres ve pansumanları göz ve ciltteki bazı rahatsızlıkları giderir, kaşıntı ve egzama ile uzun dönemde sedef hastalığının tedavisinde rol oynar.
Ø Ağır yemeklerden 1 saat sonra içilen çay hazmı kolaylaştırır.
Ø İshale iyi gelir. Ateş şürür ve baş ağrılarını giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder