8 Haziran 2012 Cuma

Çay Çeşitleri


Çaylar genel olarak siyah, oolong, yeşil, beyaz olmak üzere dört gruba ayrılır.

Ø Siyah çay: Tam fermantasyona tabii tutulan çaydır.
Ø Oolong çayı: Yarı fermente edilen çaydır.
Ø Yeşil çay: Fermantasyona tabi tutulmayan çaydır.
Ø Beyaz çay: Çayın üst kısmından yaprağa dönüşmemiş tomurcuğundan yapılan çaydır. Fermantasyona tabi tutulmaz

Bu çayların üretimi ülkeden ülkeye farklılıklar gösterir. Çay çeşitlerinden siyah çay dünyada en çok üretilen ve tüketilen çaydır. Siyah çay tam fermantasyona tabi tutulduğu için siyah renk almaktadır. Yeşilçay ve beyaz çay fermente edilmeden işlenen çaydır. Bunların dışında yine çok tercih edilen yarı fermantasyona tabi tutulup işlenen Çin oolong çayları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder