7 Haziran 2012 Perşembe

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler
  • 2 adet yumurta-oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
  • 2 su bardağı süt (1 bardağı üstüne)
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7-9 çorba kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı
  1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
  2. Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
  3. Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Bende 7 kaşık yeterli geldi. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
  4. En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
  5. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
  6. Fazla beklemeden, pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün. Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 1 gece buzdolabında dinlenirse daha iyi oluyor, ama soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder