7 Haziran 2012 Perşembe

Muska Böreği


Ø Malzemesi:
· 3 adet yufka
· 6 kaşık erimiş yağ
· 3 adet yumurta
· 1 çay bardağı süt
· 1 su bardağı sıvı yağ

Ø İçi için
· 250 gr. beyaz peynir
· ½ demet maydanoz

Ø Yapılışı
· Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız.
· Üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız.
· Yufkalardan birini geniş bir yere serip üzerine yukarıda hazırlanan yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz.
· Bütün yufkalar bitinceye kadar karışımdan sürerek işlemi tekrar ediniz.
· Sonra yufkaları 5 cm. eninde boyuna parçalara kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız.

Ø Her bir parçayı alıp bir ucuna peynirli veya kıymalı börek içini koyunuz.
Ø Yufkanın bir ucunu için üzerini kapatacak şekilde katlayınız.
Ø Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz.
 Ø Hazırladığınız üçgenleri bir su bardağı sıvı yağ konmuş tavada altı üstü
pembeleşene kadar kızartınız.
Ø Soğutmadan servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder