20 Haziran 2012 Çarşamba

Meyve Özleri

Tanım
Tat, koku ve renklendirici boya maddeleri ile yapılan, su ile karıştırıldıktan sonra tüketilen çeşitli meyve özlerinin toz haline getirilmiş çecek grubudur. İçerisinde yapay katkı maddeleri bulunur(boyar madde, doğala özdeş meyve esansı, emülgatör, sitrik asit) bir çok katkı maddesi ilave edilerek üretilir. Piyasada bir çok çeşidini bulmak mümkündür.

Çeşitleri
Elma, Kayısı, Şeftali, Portakal, Limon, Kuşburnu, Ananas v.b. bir çok meyvenin toz haline getirilmiş özleri bulunmaktadır. Su ile hazırlanarak servis edilirler.

·         Hazırlanması
Fincan veya bardakta hazırlanan meyve özleri için temiz ve kireçsiz su kullanılır. Bir kap içerisinde kaynatılan su fincan veya bardaklara alınır. Kendine özgü altlıklı kase içerisinde getirilen meyve özleri konuk isteğide göz önüne alınarak sıcak su konmuş fincana kahve ve ya çay kaşığı ile ilave edilir. Karıştırılarak hazır hale getirilir. Sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder