6 Haziran 2012 Çarşamba

Milföy Hamuru



MALZEMELER:
Ø 6 su bardağı un(1/2 bardak açma payı)
Ø 250 g margarin(yumuşatılmış)
Ø 2 çay kaşığı tuz
Ø çorba kaşığı yoğurt
Ø çorba kaşığı sirke
Ø çorba kaşığı zeytinyağı
Ø 1 su bardağından az su
Ø 1 yumurta sarısı(üzerine)


İşlem basamakları:
Ø Unun ortasına yoğurt, sirke, zeytinyağı ve tuz konularak karıştırılır.
Ø Su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Ø İyice özleştirilir.
Ø Nemli bez altında 15 dakika dinlendirilir.
Ø Hamur bütün olarak 25-30 cm. çapında açılır.
Ø Ortasına margarin bütün olarak konur.
Ø Bohça şeklinde hava bırakılmadan kapatılır.
Ø Unlanıp merdaneyle 35-40 cm. uzunlukta boyuna açılır.
ØHamurun iki ucu ortaya getirilip kitap gibi kapatılarak serin bir yerde ve üzeri örtülü olarak 15-20 dakika kadar dinlendirilir.
Ø Hamur tekrar unlanarak boyuna açılır Ø Aynı şekilde katlanarak dinlenmeye bırakılır.
Ø Bu işlem üç kez daha tekraralanır.
Ø Enine ve boyuna 3 mm. incelikte açılarak istenilen iç konulur ve istenilen şekilde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder