6 Haziran 2012 Çarşamba

Talaş Böreği




Malzemesi:
· 10 adet milföy hamuru
· ½ kg. hindi but kuşbaşı
· 1 çay kaşığı karabiber
· 3-4 yemek kaşığı konserve bezelye
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yemek kaşığı kekik
· 3-4 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı tuz
· 1 yumurta
· 3 soğan
· 1 havuç
· Çörekotu


Ø Yapılışı:
· Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayınız.
· Suyunu çekince tereyağını ekleyiniz.
· Piyazlık doğranmış soğanları ilave ediniz.
· Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurunuz.
· Kekik, karabiber ve tuz ekleyiniz.
· Bezelyeleri ilave ediniz.
· 2 adet milföy hamurunu ayırınız.
· Tezgahı unlayıp her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltiniz.
· Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatınız.
· Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiniz.
· 180 0C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder