21 Haziran 2012 Perşembe

Salep Servisi


Daha önceden hazırlanan salep sıcak olarak bekletilir. Konuk siparişi alındıktan sonra servis için tepsi hazırlanır. Üzerine kumaş peçete örtülür. Diğer yandan hazırlanan salep fincanına salep doldurulur.  Altlığına alınan fincanın yanına kaşığı, fincan sapına paralel olarak konur. Salep fincanı, şekerlik tepsiye alınır. Tarçın genellikle menaj olarak masada bulunsada, saleple birlikte de masaya görürülebilir. Her konuk tarçın sevmeyebilir. Tepsi üzeri kontrol edildikten sonra misafir masasına gidilerek sağdan fincanı sapı sağa bakacak şekilde masaya bırakılır. Tarçın saleple getirilmiş ise menaj takımının yanına bırakılır.
Konuğa başka isteği olup olmadığı sorularak servis tamamlanır.

Salep servisinde dikkat edilmesi gereken noktalar:
Ø Salep fincanının sıcak olmasına özen gösterilmelidir.
Ø Üzerine konacak tarçının konuk isteğine bağlı olacağı unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder