12 Eylül 2012 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ İSTİRİDYE



Malzemeler
250 gr tarak eti
1 adet tatlı kırmızıbiber
½ çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
100 gr mantar
½ demet taze soğan
2 fincan beyaz şarap
75 gr hindiba
Tuz, karabiber, kekik

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Tarak etlerini yıkayıp iyice kurulayınız ve büyük olanları ikiye kesiniz.

Tarak etlerini bir kâseye koyarak üzerine karabiber ve limon suyunu ilave ederek soslayınız.

Kırmızıbiberleri ızgara veya fırında közleyerek soyunuz. Kabaca doğrayarak blendıra sirke, karabiberle ve kekikbirlikte koyarak püre kıvamına gelene kadar karıştırınız.

Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını ilave ederek ısıtınız. Mantarları yıkayıp kurulayınız ve dörde bölerek tavaya atınız.

Mantarları karıştırarak 3 dakika kadar pişininiz. Daha sonra tuz ve şarabı ilave ederek bütün suyunu çekene kadar pişiriniz.

Blendırdaki püreyi ve kâsedeki tarak etlerini ilave ederek karıştırınız.

Taze soğan ve hindibaları 2’şer cm boyunda doğrayarak tavaya ilave ediniz.

3-4 dk pişirdikten sonra tavayı ateşten alarak yemeği bekletmeden servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder