12 Eylül 2012 Çarşamba

Beyaz (sade) Krema - Pasta Üst Kreması



Malzemeler
250gr. toz şeker(10 çorba kaşığı)
1 Büyük paket margarin
3 adet yumurta akı
1çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı su
Vanilya

Hazırlanışı
o Bir tencereye şekeri ve üzerini örtecek kadar suyu koyup eriterek bir iki taşım kaynatınız.

o Yumurta aklarını bir tencereye koyup, çarparak kar haline gelene kadar güzelce çırpın.

o Kaynayan şurubu azar azar yumurta akına koyup, yediriniz.

o Bu karışımı ateşe koyup, 5 dakika daha çarparak ısıtınız.

o Porselen bir kaseye pudra şekeri ve yağı koyup biraz beyazlatınız.

o Beyazlatılan yağa şekerli yumurta karışımını azar azar koyarak iyice birbirine yediriniz.

o Bütün malzemeleri iki dakika çarpınız.Vanilyayı ekleyip kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder