12 Eylül 2012 Çarşamba

Pandispanya Hamurunun Hazırlanması



Malzemeler
o 250 gr. toz şeker (10 çorba kaşığı)
o 10 adet yumurta
o 10 çorba kaşığı un (300gr)
o ½ paket kabartma tozu
o Vanilya

Hazırlanışı
o 10 yumurtayı, 250 gr. şekeri, yumurta çırpma kabına, yoksa bakır bir tencereye koyup, çok hafif bir ateş üzerinde çırparak koyulaştırınız. Sonrasında çırptığınız yumurtadan biraz kaldırıp telin ucundan akıtın, akan son damlalar bir süre bozulmadan duruyorsa kıvam tamdır.

o Koyulaşan yumurtaya elenmiş, vanilya ve kabartma tozu karıştırılmış unu ilave ediniz.

o Telle alt üst etmek suretiyle unu yumurtaya yediriniz.

o Mikserle çarpıyorsanız düğmeyi yavaşa getirerek unu yediriniz. Fazla karıştırma hamurun sulanmasına neden olur. Sulanan hamurda fırında kabarmaz. Bu bakımdan karıştırma işlemini fazla yapmayınız.

o Yuvarlak bir pasta kalıbının kenarına yağ sürüp, altına da parşömen kağıdı koyup, hamuru yarıya kadar bu kalıba doldurunuz.(Kare, dikdörtgen ya da istediğiniz şekilde olabilir)

o Önceden ısıtılmış bir fırında ve hafif hararette 40-45 dakika pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder