30 Eylül 2012 Pazar

BEZELYELİ VE KABAKLI KROKETLER


6 Kişilik
SÜRE:30 dk
İtalyan Mutfağı

MALZEMELER:
350 ge patates
400 gr kabak
60 gr bezelye içi
40 gr kuru ekmek
40 gr rendelenmiş sert keçi peyniri (veya parmesan peyniri)
2 adet yumurta
6 adet fesleğen yaprağı
Un
Galeta unu
Kızartma yağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Suyun altında patatesleri fırçalayarak temizledikten sonra kabuğuyla birlikte az tuzlu suda aldante (az pişmiş) haşlayın. Patatesleri süzdükten sonra kabuklarını soyup bir kabın içerisinde ezin.

Kabukları temizleyip rendeledikten sonra tuzla tatlandırın ve iyice karıştırın. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu süzüp ince ince doğranmış fesleğenle karıştırın.

Kaynayan tuzsuz suda bezelye içini 10 dakika kadar haşlayın. Süzdükten sonra ayrı bir kaba aktarın.

Patates püresi, rendelenmiş kabak, haşlanmış bezelye, 1 adet yumurta, sert keçi peyniri ve ekmek içini iri kalacak şekilde blender’ de çekin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Elinizle su ile nemlendirdikten sonra karışımdan 18  adet kroket hazırlayın. Hazırladığınız kroketleri sırasıyla un,çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Her bir krokete bu işlemi iki kez yaptıktan sonra kızgın sıvıyağda 2-3 dakika kızartın. Kroketler pembeleşince tel kevgir yardımıyla tencereden alıp yağını süzmek için havlu kağıda dizin.

Servis yapacağınız zamana kadar kroketleri, sıcak kalması için 50 derece ısıdaki fırında tutarak istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder