30 Eylül 2012 Pazar

İÇ DOLGULU FOCCACIONE



12 Kişilik

SÜRE:1 Saat
İtalyan Mutfağı
Seviye:Zor

MALZEMELER:
Hamur İçin:
500 gr un
Sızma zeytinyağı
12 gr yaş maya

İç Dolgu İçin:
250 gr brie peyniri
150 gr haşlanmış taze iç bakla
200 gr taze börülce
Maydanoz
5 adet taze soğan
Sızma zeytinyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Focaccione hamuru için ufaladığınız yaş mayayı, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, bir tutam tuz ve 200 mı suyla yumuşak  ve elastik bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Hamuru yuvarlayıp hacmi iki katı artana kadar mayalandırın.

İç dolgusu için, taze soğanı doğrayıp tavada ısınmış zeytinyağıyla 10 dakika kadar soteleyin. Taze börülce ve iç baklayı da ekleyip tavadaki tüm malzemeyi 5 dakika daha soteleyin. Ocaktan aldıktan sonra karabiber, bir tutam tuz ve doğranmış maydanoz ile tatlandırın.

Hamuru açın. Üzerine brie peynirini ve hazırladığınız iç dolguyu yayıp rulo şeklinde sarın. Focaccione’ nin kenarlarını iyice kapatıp 20 dakika dinlendirin. Focaccione’ nin üzerini yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder