12 Eylül 2012 Çarşamba

BROKOLİLİ KARİDES



Malzemeler
300 gr karides
250 gr brokoli çiçeği
1 adet doğranmış taze soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı beyaz şarap
½ tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı çiçek yağı
½ tatlı kaşığı mısır nişastası

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Karidesleri kuyrukları üzerinde kalacak şekilde güzelce temizleyiniz.

Brokoli çiçeklerini 2,5 boyunda ayıklayarak uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla sivriltiniz.

Bir tencereye su koyup ocağa alarak kaynatınız. Brakolileri kaynayan suda 1 dakika haşlayınız.

Karidesleri bir şiş yardımıyla başından kuyruğuna doğru 5 mm çapında deliniz.

Brokolileri karideslerin içine açtığınız delilere saplayınız.

Brokoli sapladığınız karidesleri bir kaba alarak üzerine soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe karıştırınız.

Mısır nişastasını çukur bir kapta 1 çorba kaşığı suyla iyice karıştırarak içerisine sirke, şarap ve salçaları ilave ederek karıştırınız.

Çiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup ısıtınız. Karidesleri tavaya atarak saydamlıklarını yitirinceye kadar kızartınız.

Hazırlamış olduğunuz sosu ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişiriniz.

Karidesleri bir kevgir yardımıyla tabağa alıp üzerine tavadaki sosu gezdirerek servis

ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder