12 Eylül 2012 Çarşamba

KIRMIZI ŞARAPLI MÜREKKEP BALIĞI



Malzemeler
350 gr sübye
1 çorba kaşığı zeytin yağı
200 gr kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış çok ince kıyılmış domates
1 adet ayıklanıp doğranmış pırasa
½ su bardağı kırmızı şarap
100 gr dilimlenmiş kabak
2 çorba kaşığı maydanoz
Tuz, karabiber

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız.

Mürekkep balıklarını ayıklayarak iri parçalar halinde doğrayınız.

Kalın dipli bir tavada zeytinyağını ısıtarak sübye parçalarını saydamlığını kaybedinceye kadar pişiriniz.

Tuz ilave ederek bir kez karıştırınız ve kevgir yardımıyla sübyeleri ateşe dayanıklı cam bir tencereye çıkartınız.

Tavanın altını kısarak biraz daha yağ ilave ediniz. Pırasa ve sarımsağı ilave ederek altın sarısı bir renk alana dek kızartınız.

Tavadaki yiyecekleri cam tencereye alınız. Domates ve şarabı ilave ederek ağzını kapatıp 1 saat kadar pişiriniz.

Yemek pişerken bir tavada kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin

Tenceredeki yemek pişince kabak, maydanoz ve karabiberi ekleyerek hafifçe karıştırınız.

Çukur bir kaba sosuyla birlikte koyarak servis ediniz. Yanında spagettiyle servis

ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder