12 Eylül 2012 Çarşamba

NARLI KEREVİT KANEPESİ



Malzemeler
12 adet ayıklanmış kerevit
100 gr ekşi nar
2 adet yufka
3-4 dal ince doğranmış maydanoz
2 adet ince doğranmış marul yaprağı
Limon

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Kerevitlerin gövde etlerini ayıklayarak hazırlayınız.

İki adet yufkayı üst üste koyarak 5 cm çapında 12 adet halka kesiniz.

Yufkaları iki kat olarak fritöze atıp orta kısmını resimdeki şekildeki hali alacak biçimde bastırıp hemen çıkartınız.

Soğuyan ekmeklerin içerisine ince kıyılmış marulları eşit bir şekilde paylaştırınız.

Kerevitleri marulların üzerine güzelce yerleştiriniz.

Nar taneleri ve maydanozu kanepelerin üzerine paylaştırınız.

Yanında limonla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder