6 Ekim 2012 Cumartesi

Bademli Tuzlu Kurabiye


Malzemeler:
250 g un
120 g oda ısısında tereyağ
1 yemek kaşığı tuz

1 kahve fincanı toz badem
1 adet yumurta
 1 yemek kaşığı soğuk su
 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:
 1 adet yumurta sarısı
 100 g kabuksuz badem

Hazırlanışı:
 Fırın 165 dereceye ayarlanır.

 Elenmiş unun ortası açılıp içine yumurta, toz badem, tereyağı soğuk su ve 1çay kaşığı kabartma tozu ve tuz eklenip karıştırıp fazla yoğurmadan yumuşak bir hamur hazırlanır.

 Hamur 10 dakika dinlendirilir.

 Hamur merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılıp istediğiniz şekilde kalıpla kesilir.

 Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirilir.

 Üzerine yumurta sarısı sürülüp birer tane de badem koyup hafifçe bastırılır.

 Fırında 25-30 dk. üzerleri kızarana dek pişirilir.

 Soğuduktan sonra servise sunulur.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder