17 Ekim 2012 Çarşamba

Mandalina Soslu Puding


Malzemeler:
1litre süt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta

½ paket vanilya
1 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı

Sos için:
5 adet mandalinanın suyu
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker

Üzeri için:
1 çorba kaşığı kabuğu soyulmuş badem
1 mandalina

İşlem Basamakları
Tencereye yumurta,şeker ve süt konur.

Üzerine 1 su bardağı süt ile ezilmiş nişasta ve un eklenip karıştırılır.

Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir.

Ocaktan alınıp tereyağı, vanilya ve badem eklenip karıştırılır.

Kup bardaklarının yarısını biraz geçecek seviyede doldurulur.

Soğuması sağlanır.

 Nişasta su ile ezilip üzerine şeker ve mandalina suyu eklenerek pişirilir.

 Ilıklaştıktan sonra pudinglerin üzerine doldurulur.

 Buzdolabına konur.

 Servise sunulacağı zaman üzeri mandalina dilimleri ve badem ile süslenerek servis yapılır.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder