17 Ekim 2012 Çarşamba

Kemalpaşa Tatlısı (Muhallebi Soslu)


Ölçüler
4,5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 paket kemal paşa tatlısı
3,5 su bardağı süt

1 poşet sakızlı muhallebi
50 g öğütülmüş antep fıstığı
25 g margarin

İşlem Basamakları
Toz şeker ve su bir tencereye konup şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

Kaynamaya başlayınca kemalpasa tatlıları ekleyin.

Tatlılar şurup içerisinde 15 dakika kaynatılarak şurubu çekmesi sağlanır.

Tencere ocaktan alınır ve tatlılar 5 dakika daha şurup içerisinde bekletilir.

Tatlılar şurubun içinden alınıp kaselere konur.

 Tatlılar soğuduktan sonra üzerine sakızlı muhallebi kaşıkla paylaştırılıp yeşil fıstık serpilir.

 Buzdolabında 1 saat bekletilip servise sunulur.

Sakızlı muhallebi
 Hazır muhallebi paketi tencereye boşaltılıp süt ile karıştırılarak pişirin.

 Kaynamaya başladığında margarin eklenir ve 3-4 dakika daha pişirin.

 Ocaktan alınır.

 5-10 dakika karıştırılarak soğutulur.

Üründe aranan özellikler
Süngerimsi yapıda olmalıdır.

Şurubu yoğunlaşmış olmalıdır.

Şurubu çekmiş ve parlak görünümde olmalıdır.

Tatlılar düzgün ve parçalanmamış olmalıdır.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder