13 Ekim 2012 Cumartesi

Peynirli Poğaça-2


Malzemeler:
2 yumurta
4 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt

50 g margarin
1 paket pakmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç harcı için:
Maydanoz
Beyaz peynir
1 yumurta akı

Üzeri için:
2 çorba kaşığı susam
1yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, yoğurt, margarin, maya, ılık süt ve şeker konup karıştırılır.

Üzerine unla birlikte tuz eklenip yoğurulur.

Nemli bez ya da streç üzerine kapatılıp mayalanmaya bırakılır.

Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.

Bezeler elle inceltilir, peynirli harç konup uçları kapatılır.

Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.

Mayalanması için ılık bir yerde bekletilir.

Üzerine yumurta sarısı ve birkaç damla sıvı yağ karışımı sürülüp susam serpilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder