27 Ekim 2012 Cumartesi

Pişen Pizzada Aranan Özellikler


 Pizza hamurunun kenar kısımları kurumamış olmalıdır.

 Hamuru yumuşak olmalıdır.

 Maya kokusunun hissedilmemelidir (Maya
miktarının fazla kullanılmasından ve mayalanma süresinin uzun olmasından kaynaklanır.).

 Üzerindeki harç malzemeleri düzgün aralıklarla yerleştirilmiş olmalıdır.

 Sosun hamur yüzeyine iyi sürülmüş olmalıdır.

 Peynir erimiş fakat kurumamış olmalıdır.

Pizzaların Servisi ve Saklanması

Pizza özel tahta servis tabağı üzerinde sunulur. Pizzayı porsiyonlamada, keserken parçalanmaması için özel tırtıklı bir bıçak kullanılır. İtalyan tarzı pizzacılarda zeytinyağı ile hazırlanmış ve baharatlarla zenginleştirilmiş acılı bir sos karışımı kullanılır.

Ülkemizde ise pizzalar yanında bir içecekle ve salata ile servise sunulur.

Büyük boy İtalyan pizzaları tahta servis tepsisi ile masaya konur. Misafirlere masada dilimlenerek servis yapılır. Pizzaların hamuru hazırlanıp paketlenerek dondurucuda uzun süre saklanabilir. Kullanılacağı zaman birkaç saat önceden buzdolabında çözdürülür. Oda ısısnda bekletilerek şekillendirilip kullanılır.

Pişirilmiş pizzalar taze tüketilmelidir.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder