27 Ekim 2012 Cumartesi

Karışık Pizza


Hamur için:
500 g un
1/2 paket yas maya
1 çorba k. toz şeker
1/2 çay bardağı çiçek yağı

1 tatlı k. tuz
1 ölçü pizza sosu
Yeteri kadar su

Pizza harcı:
3 adet domates
100g salam
150g sucuk
150 g sosis
100g biber
200g mantar
500g kaşar peyniri

İşlem Basamakları
Yağlanmış pizza kalıbına hamur yayılır.

Hamurun üzeri zeytinyağı ile hafifçe yağlanır.

Üzerine pizza sosu güzelce sürülür.

Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine yerleştirilir.

Üzerine salam, sosis, sucuk, sote yapılmış mantar, biber, yeşil zeytin ve domates eşit aralıklarla yerleştirilir.

Pizza fırınında 250ºC’ de pişirilir.

Fırından alınarak üzerine kaşar peyniri serpilir.

2-3 dakika daha peynir eriyinceye kadar fırınladıktan sonra servis yapılır.

Pizza Hamurunun Hazırlanması
Yarım bardak ılık suyun içine maya ve şeker konulup kaşıkla ezilir.

Bir süre bekletilip kabarması sağlanır.

Elenmiş unun ortası açılır.

Maya unun ortasına konur ve üzeri unla kapatılır.

Unun üzeri çatlayınca şeker, tuz, sıvı yağ, margarin ve kalan ılık su eklenip yoğrulur.

Hamur içerisine zeytinyağı konmuş bir kaba alınır.

Hamurun üstü örtülüp ılık bir yerde 25-30 dk. mayalanmaya bırakılır.

Dinlenen hamur biraz daha yoğrularak özleştirilir

Bezelere ayrılıp yarım cm. kalınlığında açılır.

Pizza çeşidine göre hamurun boyutları ve kalınlıkları değişebilir.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder