Ø Bonfile parçasının en önemli özelliği bu parçada tenya ve asalakların olmaması, mikroplardanda uzak oluşudur. Bu özelliğinden dolayı
filetsteak çiğ
yenebilenettir.
Ø 180–200 g ağırlığındadır.
Ø 1 parçası 1
porsiyon olarak servis yapılır.
Ø sauce crème brun, sauce diane gibi soslarla servis
yapılırlar.
Ø Steakler yanında
kullanıldığı
soslara göre de
isimlendirilirler.
Ø Örneğin
"sauce bordelaise”ile servis yapılacaksa,
filetsteak bordelaise adını alır.
Ø Steakler yanında
garnitürlerle çok özel çeşitler
arasında
yer alırlar.
Ø Garnitürleri
yanına
ya da üzerine koyularak servise çıkartılırlar.
Steak Diana (2 porsiyon)
Gereçler
2 adet 150 şer
gramlık
bonfile3 yemek kaşığı kıyılmış mantar
4 cl kanyak
50 g tereyağı
10 cl kırmızı şarap
15 cl demiglace sos
1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
4 cl krema
Tuz, karabiber
½ çay kaşığı hardal
1/3 çay k.limon suyu
1 yemek kaşığı incekıyılmış maydanoz
İşlem
basamakları:
·
Steakler tuzlanıp karabiberlenir.
·
Kuvvetli ateşte, tavada her iki tarafı
kızartılır.
·
Kanyakla alevlendirilerek tabağa
alınır.
·
Kalan tereyağında soğanlar
kavrularak mantarlar eklenir.
·
Kırmızı
şarap ilavesiyle kaynatılır.
·
Şarap iyice azalınca
demiglace sos ve hardal ilave edilir.
·
Sos kaynayınca ateş
iyice kısılarak
krema ve birkaç damla limon suyu sıkılır.
·
Tuz ve biber eklenir.
·
Steakler sos içine konarak biraz ısıtılarak
servis yapılır.
Not: Etin
üzerine kıyılmış
maydanoz serpilerek süslenir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder