19 Kasım 2012 Pazartesi

Filetsteak - Steak Diana



Filetsteak
Ø Bonfile parçasının en önemli özelliği bu parçada tenya ve asalakların olmaması, mikroplardanda uzak oluşudur. Bu özelliğinden dolayı filetsteak çiğ yenebilenettir.

Ø 180–200 g ağırlığındadır.

Ø 1 parçası 1 porsiyon olarak servis yapılır.

Ø sauce crème brun, sauce diane gibi soslarla servis yapılırlar.

Ø Steakler yanında kullanıldığı soslara göre de isimlendirilirler.

Ø Örneğin "sauce bordelaise”ile servis yapılacaksa, filetsteak bordelaise adını alır.

Ø Steakler yanında garnitürlerle çok özel çeşitler arasında yer alırlar.

Ø Garnitürleri yanına ya da üzerine koyularak servise çıkartılırlar.

 Steak Diana (2 porsiyon)
Gereçler
2 adet 150 şer gramlık bonfile
3 yemek kaşığı kıyılmış mantar
4 cl kanyak
50 g tereyağı
10 cl kırmızı şarap
15 cl demiglace sos
1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
4 cl krema
Tuz, karabiber
½ çay kaşığı hardal
1/3 çay k.limon suyu
1 yemek kaşığı incekıyılmış maydanoz

İşlem basamakları:
· Steakler tuzlanıp karabiberlenir.

· Kuvvetli ateşte, tavada her iki tarafı kızartılır.

· Kanyakla alevlendirilerek tabağa alınır.

· Kalan tereyağında soğanlar kavrularak mantarlar eklenir.

· Kırmızı şarap ilavesiyle kaynatılır.

· Şarap iyice azalınca demiglace sos ve hardal ilave edilir.

· Sos kaynayınca ateş iyice kısılarak krema ve birkaç damla limon suyu sıkılır.

· Tuz ve biber eklenir.

· Steakler sos içine konarak biraz ısıtılarak servis yapılır.

Not: Etin üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek süslenir.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder