10-12 adet
Hazırlama süresi:
20 dak.
Pişirme süresi: 190
derece fırında 20 dakika
Dinlenme süresi:15
dakika
Malzemeler:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı
tereyağı
4 adet yumurta
1 paket kabartma
tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım su bardağı
süt
Yarım çay kaşığı
karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Unu eleyin ve
ortasını havuz gibi açın.
Eritilmiş tereyağı,
karbonat, kabartma tozu, yumurta, tuz, karabiber ve süt ilave ederek kulak
memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Fırını 190 dereceye
ısıtın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
15 dakika
buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımı ile 1,5 cm
kalınlığında açın.
Hamuru 6-7 cm
çapında bir bardak veya kalıp keserek fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika,
altın sarısı re nk alıncaya kadar pişirin.
Muffin: karbonat, maya
ve kabartma tozu ile 5 cm genişliği ve 6 cm derinliği olan kek kalıplarında
hazırlanan sebzeli, meyveli veya sade tuzlu ve şekerli keklere denir. Muffin sıcak
yeni ve mutlaka tereyağı ile hazırlanır.
Servisi: Sıcak
olarak, yanında tereyağı ile servis edin.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder