İtalya’nın Milano yöresine özgü sığır
eti, beyaz şarap, soğan, ve domatesle yapılan bir tür yahnidir.
Malzemeler: (10 kişilik)
Dana inciği (250 gr.lık, 5 cm kalınlığında
kemikli olarak kesilmiş) 10 adetTuz, taze çekilmiş karabiber
Un (elenmiş) 60 gr.
Margarin 125 gr.
Ayçiçek Yağı 150 ml.
Havuç (brunuaz doğranmış) 125 gr.
Pırasa (brunuaz doğranmış) 60 gr.
Kereviz (brunuaz doğranmış) 60 gr.
Soğan (ince kıyılmış) 125 gr.
Domates püresi 60 ml.
Konkasedomates 500 g
Limon veya portakal (suyu ve kabuğunun rendesi) 1 adet
Bukegarni 1 adet
İnce kıyılmış maydanoz veya fesleğen 2,5 çorba kaşığı
Hazırlanışı:
1.
İncik
dilimlerini tuzlayıp
biberleyin.
2. Una bulayıp fazla unlarını silkeleyin.
3.
Margarin ve ayçiçeği yağını geniş bir tavada beraberce eritiniz. Yağ kızınca
unlanmış incikleri içine aratak her iki tarafını hafifçe renk alacak biçimde
biraz kızartınız.
4.
Soğan ilave edip tavanın üzerine bir kapak kapatarak 3-4 dakika yumuşamaya
bırakınız. Pırasa, kabak ve kerevizi ekleyip kapağı kapatarak 3-4 dakika daha
pişiriniz.
5.
Tavadaki fazla yağı süzerek
Beyaz şarabı
ve et suyunu katıp karıştırınız. Domates
püresi, sarımsaklı
çeşni ve buke garniyi de
ekleyerek kapağı
kapatınız.
6. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriniz. Konkase domatesleri ilave
ederek tuz ve biberini kontrol ediniz. Kapağı tekrar kapatarak etler iyice yumuşayıp bir çatal darbesi ile kemikten
ayrılacak
hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirmeyi sürdürünüz.
7.
Buke garniyi tavadan alınız. Limon suyunu ekleyerek karıştırın. Osso Buko’yu üzerine limon
veya portakal kabuğu
rendesi ve ince kıyılmış maydanoz veya fesleğen serperek servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder