9 Kasım 2012 Cuma

Osso Buco (İtalyan İncik Yemeği) Yahni



İtalya’nın Milano yöresine özgü sığır eti, beyaz şarap, soğan, ve domatesle yapılan bir tür yahnidir.

Malzemeler: (10 kişilik)
Dana inciği (250 gr.lık, 5 cm kalınlığında kemikli olarak kesilmiş) 10 adet
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Un (elenmiş) 60 gr.
Margarin 125 gr.
Ayçiçek Yağı 150 ml.
Havuç (brunuaz doğranmış) 125 gr.
Pırasa (brunuaz doğranmış) 60 gr.
Kereviz (brunuaz doğranmış) 60 gr.
Soğan (ince kıyılmış) 125 gr.
Domates püresi 60 ml.
Konkasedomates 500 g
Limon veya portakal (suyu ve kabuğunun rendesi) 1 adet
Bukegarni 1 adet
İnce kıyılmış maydanoz veya fesleğen 2,5 çorba kaşığı

Hazırlanışı:
1. İncik dilimlerini tuzlayıp biberleyin.

 2. Una bulayıp fazla unlarını silkeleyin.

3. Margarin ve ayçiçeği yağını geniş bir tavada beraberce eritiniz. Yağ kızınca unlanmış incikleri içine aratak her iki tarafını hafifçe renk alacak biçimde biraz kızartınız.

4. Soğan ilave edip tavanın üzerine bir kapak kapatarak 3-4 dakika yumuşamaya bırakınız. Pırasa, kabak ve kerevizi ekleyip kapağı kapatarak 3-4 dakika daha pişiriniz.

5. Tavadaki fazla yağı süzerek Beyaz şarabı ve et suyunu katıp karıştırınız. Domates püresi, sarımsaklı çeşni ve buke garniyi de ekleyerek kapağı kapatınız.

6. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriniz. Konkase domatesleri ilave ederek tuz ve biberini kontrol ediniz. Kapağı tekrar kapatarak etler iyice yumuşayıp bir çatal darbesi ile kemikten ayrılacak hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirmeyi sürdürünüz.

7. Buke garniyi tavadan alınız. Limon suyunu ekleyerek karıştırın. Osso Buko’yu üzerine limon veya portakal kabuğu rendesi ve ince kıyılmış maydanoz veya fesleğen serperek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder