16 Kasım 2012 Cuma

Yumurta Haşlama Çeşitleri


Kabuklu Haşlama (Oeufs ala Cogue)(öf ala kok)
Kabuklu yumurtalar 4 farklı şekilde pişirilebilir:

Ø Yumuşak yumurtalar 3-4 dakika, (çok yumuşak 3, normal 4 dakika)

Ø Orta pişmiş yumurtalar 5-6 dakika,

Ø Katıya yakın pişmiş kayısı yumurta 7-8 dakika, Katı pişmiş yumurtalar 8-10 dakika kaynatılmalıdır. Kabuklu haşlanmış yumurta birkaç şekilde servis edilebilir:

· 5-6 dakikalık yumurta, şekillendirilerek kızarmış tost ekmeği üzerine konularak doğrudan doğruya yanında yeşil garnitürlerle servis yapılabilir.

· Yanında domates sos veya baharatlı bir başka sosla servis yapılabilir.

· Kaseye veya bardağa konulur. Üzerine kaşar peynir rendesi serpilerek üst fırında hemen kızartıp servis yapılabilir.

· Üzerine beşamel sos gezdirip kaşar rendesi konulur, hafif kızartılarak servis yapılabilir.

· Rafadan, kayısı ve katı yumurta doğrudan yumurtalık içinde de servis edilebilir.
Kabuksuz Haşlama(Pochè Yumurta)(Poşe)
Pochè (poşe) yumurta, kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın taze olması ile mümkündür. İki yumurta bir porsiyon olarak servis yapılır.
 
Pochè yumurta pişirilirken aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir:
1. Kullanılan su bol olmalı, içine sirke ve tuz ilave edilmelidir.
2. Su kaynama derecesinde olmalı, fakat kaynamamalıdır. Su kaynayacak olursa yumurta akları parçalanacağı için iyi bir pişme olmaz.
3. İyi bir pochè yumurtanın akındaki kabarcıklar ince boncuk gibi, sarısı yumuşak ve muntazam olmalıdır.
4. Su konacak kap fazla büyük olmamalı, yumurtanın sayısına uygun olmalıdır.
5. Kap derin olmamalı, mümkünse kenarlı tepsiler kullanılmalıdır.
6. Su kaynadıktan sonra ateş kısılarak, kaynama durdurulmalıdır.
7. Yumurtalar çok taze olmalıdır.
8. Yumurtalar önce küçük bir kaba kırılıp sonra yakın mesafeden suya atılmalıdır.
9. Yumurtalar aralıklı olmalı, çok sık ve üst üste gelmemelidir.
10. Pişen yumurtalar süzgeçle alınmalı suyunun iyice süzülmesine dikkat edilmelidir.
11. Pişen yumurta hemen soğuk suya batırılıp sirke kokusunun gitmesi sağlanmalıdır.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder