Kabuklu Haşlama (Oeufs ala Cogue)(öf ala kok)
Kabuklu yumurtalar 4 farklı şekilde
pişirilebilir:
Ø Yumuşak
yumurtalar 3-4 dakika, (çok yumuşak
3, normal 4 dakika)
Ø Orta pişmiş yumurtalar
5-6 dakika,
Ø Katıya
yakın pişmiş kayısı yumurta
7-8 dakika, Katı pişmiş yumurtalar
8-10 dakika kaynatılmalıdır. Kabuklu haşlanmış yumurta
birkaç şekilde servis edilebilir:
· 5-6
dakikalık yumurta, şekillendirilerek kızarmış tost
ekmeği üzerine konularak doğrudan doğruya yanında yeşil garnitürlerle servis yapılabilir.
· Yanında domates sos veya baharatlı bir
başka sosla servis yapılabilir.
· Kaseye
veya bardağa konulur. Üzerine kaşar peynir rendesi serpilerek üst
fırında hemen kızartıp servis yapılabilir.
· Üzerine
beşamel sos gezdirip kaşar rendesi konulur, hafif kızartılarak servis yapılabilir.
·
Rafadan, kayısı ve
katı yumurta
doğrudan yumurtalık içinde de servis edilebilir.
Kabuksuz Haşlama(Pochè Yumurta)(Poşe)
Pochè (poşe)
yumurta, kabuksuz haşlama
yumurta olarak tanımlanabilir.
Suya konulduğu
zaman akların
dağılmaması gerekir;
bu da yumurtanın
taze olması ile
mümkündür. İki
yumurta bir porsiyon olarak servis yapılır.
Pochè yumurta pişirilirken aşağıdaki noktalara dikkat etmek
gerekir:
1. Kullanılan
su bol olmalı,
içine sirke ve tuz ilave edilmelidir.
2. Su kaynama derecesinde olmalı, fakat kaynamamalıdır. Su kaynayacak olursa yumurta
akları parçalanacağı için
iyi bir pişme olmaz.
3. İyi
bir pochè yumurtanın
akındaki kabarcıklar ince boncuk gibi, sarısı yumuşak ve muntazam olmalıdır.
4. Su konacak kap fazla büyük olmamalı, yumurtanın sayısına uygun olmalıdır.
5. Kap derin olmamalı, mümkünse kenarlı tepsiler
kullanılmalıdır.
6. Su kaynadıktan
sonra ateş kısılarak, kaynama durdurulmalıdır.
7. Yumurtalar çok taze olmalıdır.
8. Yumurtalar önce küçük bir kaba kırılıp sonra yakın mesafeden suya atılmalıdır.
9. Yumurtalar aralıklı olmalı, çok sık ve üst üste gelmemelidir.
10. Pişen
yumurtalar süzgeçle alınmalı suyunun
iyice süzülmesine dikkat edilmelidir.
11. Pişen yumurta hemen soğuk suya batırılıp sirke kokusunun gitmesi sağlanmalıdır.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder