Omlette Aux Champignons (Omlet o şanpinyon) (Mantarlı Omlet)
Malzemeler
1 ölçü sade omlet malzemeleri8-10 adet mantar
1 adet limon
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı beyaz biber
25 g. krema
25 g.tereyağı
½ çorba kaşığı domates suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
İşlem Basamakları
8-10 adet mantarı tuzlu- unlu-sirkeli suda çok az
bekletiniz, yıkayınız.
Mantarları ince
dilimleyiniz. Çok az limon damlatarak karıştırınız. Tuz ve beyaz biber katarak
tereyağında
sote leyiniz. Domates suyu ve krema ilave ediniz.
Sade omleti hazırlayınız.
Mantarlı karışımı, omlet hazırlanıp, katlanacağı
sırada içine uzunlamasına koyup katlayınız.
Üzerini muntazam kesilmiş
mantar dilimleri ile
süsleyiniz ve sıcak
olarak servis yapınız.
Sade Omlet:
Malzemeler
2 adet yumurta½ çay kaşığı tuz
25 g. tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
İşlem Basamakları
Porselen bir kabın içerisine yumurtaları
tek tek kırınız.
Tuzu ve isteğe
bağlı
olarak karabiberi
ekleyerek, sarıları
ile akları
iyice karışıncaya kadar çırpınız.
Omlet tavasına
tereyağı koyup
eritiniz. Çırpılmış olan yumurtaları
ilave ediniz.
Bu arada tavada devamlı sallayarak her tarafının aynı
oranda pişmesini, tavaya yapışmamasını ve güzel renk almasını sağlayınız.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder