Pişirme süresi:
25 dakika
Malzemeler: (6 kişilik)2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı kuru maya
1/3 su bardağı sıcak su
25 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
Dolgu için:
2 yemek
kaşığı esmer şeker30 gr tereyağı
3 muz
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yarım çay bardağı kırılmış fıstık
Hazırlanışı:
Toz şeker,
maya ve suyu ufak bir kapta karıştırın. Üzerini bir bez ile kapatıp 10 dakika
bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasını açın ve mayayı dökün. Yumurta ve
tereyağını da ekleyip güzelce yoğurun. Üzerini yine bir bezle örtün ve 1 saat
bekletin. Fırını 210 dereceye ayarlayın. Hamuru bir dakika daha yoğurup 26 cm
çapında açın.
Tereyağını
eritin ve esmer şekerle birlikte ayrı bir kapta karıştırıp hamurun üzerine
sürün. Muzları verev dilimleyip hamurun üzerine dizin. Üzerine damla çikolata
ve fındık serpiştirip 20-25 dakika fırında pişirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder