23 Şubat 2013 Cumartesi

Fırında Makarna

Malzemeler (5kişilik)
· 400 g kalın (3 numara) makarna ya da özel fırın makarna
· 750 g ılık Beşamel Sos
· 2 adet yumurta sarısı
· Tuz
· 100-150 g sert az yağlı beyaz peynir (ufalanmış)
· 120 g rendelenmiş permasan peyniri veya kaşar peyniri

Yapılışı
· Bir tencerede yeterli miktarda suyu kaynatınız.
· Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ ilave ediniz.
· Makarnaları içine atıp, ara sıra tahta kaşık ya da çift dişli çatal ile karıştırarak, 10 dakika kısık ateşte haşlayınız.
· Bir fırın tepsisini veya borcamı yağlayınız.
· Ilık beşamel sosa birer birer yumurta sarılarını katıp, çırparak yediriniz.
· Tepsinin altını kapatacak şekelde sosu tepsinin altına yayınız.
· Sosun bir kısmını tepsinin üzerine yaymak için ayırınız.
· Geriye kalan sosu makarna ile karıştırınız.
· Sosla karışan makarnayı tepsiye yayınız.
· Ayırdığınız sosu makarnanın üzerine dökünüz.
· Fırına veriniz.
· Pişmesine 5 dakika kala tepsiyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş peyniri serperek fırına atıp 5 dakika daha piştikten sonra fırından alınız.
· Sıcak servis yapınız.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder