Hamur için
o 3 yumurta
o 2.5 su bardağı un
o 1-2 çorba kaşığı su
o 1 çay kaşığı tuz
İç
malzeme
o 200 g beyazpeyniro Yarım demet maydanoz
Sos için
o 2 adet domates
o 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
o 2-3 diş sarımsak
o Tuz, fesleğen
Yapılışı
o Unu hamur yoğurma
kabına alınız.
Ortasını açıp
yumurtaları ekleyiniz. Tuz ve 1-2 kaşık
su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurunuz.
Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletiniz ve açınız
o Domatesleri yıkayıp
kurulayınız ve concasse
hazırlayınız.
Sarımsakları soyup
dilimleyiniz. Zeytinyağını bir tavaya alınız. Sarımsakları ilave
edip soteleyiniz. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4
dakika karıştırarak pişiriniz
o Zemine un serpiniz. Hamuru
merdane ile biraz açıp mantı
hamuru
kalınlığına gelene kadar
da oklava ile açınız
o Peyniri ufalayınız.
Maydanozu kıyıp peynirle
harmanlayınız. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar
alıp hamurun yarısına
aralıklarla yerleştiriniz.
Hamurun boş kalan yarısını malzemeli
tarafın üzerine katlayınız
o Hamur kesici ile enine ve
boyuna keserek 3’ er cm’ lik kareler elde ediniz.
o Bir tencerede bol suyu kaynatıp
tuz ve az sıvıyağ ekleyiniz.
Hamurları kaynar suya atıp
10 dakika haşlayınız.
Kevgirle alıp servis tabaklarına
paylaştırınız.
Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak
servis yapınız. İstendiği
takdirde sarımsaklı sos ile de
servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder