25 Şubat 2013 Pazartesi

Ravioli (Ravyoli)

Malzemeler
Hamur için
o 3 yumurta
o 2.5 su bardağı un
o 1-2 çorba kaşığı su
o 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme
o 200 g beyazpeynir
o Yarım demet maydanoz

Sos için
o 2 adet domates
o 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
o 2-3 diş sarımsak
o Tuz, fesleğen

Yapılışı
o Unu hamur yoğurma kabına alınız. Ortasını ıp yumurtaları ekleyiniz. Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurunuz. Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletiniz ve açınız

o Domatesleri yıkayıp kurulayınız ve concasse hazırlayınız.
Sarımsakları soyup dilimleyiniz. Zeytinyağını bir tavaya alınız. Sarımsakları ilave edip soteleyiniz. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişiriniz

o Zemine un serpiniz. Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açınız

o Peyniri ufalayınız. Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayınız. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştiriniz. Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayınız

o Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek 3’ er cm’ lik kareler elde ediniz.

o Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyiniz. Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayınız. Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırınız. Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapınız. İstendiği takdirde sarımsaklı sos ile de servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder