28 Şubat 2013 Perşembe

Kaneloni (Cannelloni) Hamuru

Malzemeler (8 kişilik)
Hamuru için
· 500 g un
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 3 çay kaşığı sıvıyağı
· 3 yumurta
· 4 çorba kaşığı su

Kaneloni içi hazırlama
· Kaneloni içi ravyoli içi gibi hazırlanır.

İç için
· Kaneloni hamuru ravioli hamuru gibi hazırlanır. Hamuru aynı şekilde bıçak sırtı kalınlığında açınız.

· Açılan hamur isteğe göre 6x6 cm büyüklüğünde kareler halinde ya da 6-9 cm boylarında dikdörtgen şeklinde kesiniz.

· Kesilmiş hamurları unlanmış tepsi üzerinde bir süre kurutunuz.

· Hamurları bol kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayıp soğuk su içerisine çıkarınız.

· Soğuk sudan çıkarıp süzdürünüz.

· Düz bir yere biraz permasan ya da kaşar peyniri serpip hamurları sıra ile yan yana peynirin üzerine diziniz.

· Bir sıkma torbası ile harcıbir parmak kalınlığında hamurun bir ucuna (kare ise) ya da kısa kenarına (dikdörtgen ise) sıkıp muntazam sararak ruloyapınız

· İç yağlanmış tepsiye veya bir güvece koyup üzerlerine rende gravyer yoksa kaşar peyniri serpip orta hararetli fırında 10 dakika kadar pişirip üzerine eritilmiş,kızarmıştereyağı ilave edip servis ediniz.

· İsteğe göre üzerine fırınlamadan önce mornay sos da konulabilir.

· Sıcak servis ediniz.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder