Malzemeler:
3
yumurta
2 su
bardağı süt
1 paket
kabartma tozu
2,5 su
bardağı un
1 çay
kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
500 gr
kıyma
1 soğan
1 yemek
kaşığı tereyağı
2 sivri
biber
2 su
bardağı su
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 yemek
kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Kimyon
100 gr
rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri İçin:
100 gr
rendelenmiş kaşar peynir
Taze kekik
Hazırlanışı:
Krep için
tüm malzemeyi çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayıp kepçe ile hamurdan alın
ve tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Üst üste
dizerek hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp
kıyma ile tavaya alın. Tereyağı ekleyin 5 dakika kavurun. Salçaları, ince
doğranmış biberleri ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Suyu ilave edin
ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Karışımın
suyunu süzgeç ile süzün. Kreplerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin
ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp fırın kabına dizin. Üzerine
rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 190 derece fırında peynir hafif
kızarıncaya kadar pişirin. Taze kekik ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder