3 su
bardağı un
Yarım su
bardağı toz şeker
250 gr
tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
2 yumurta
sarısı
2-3 yemek
kaşığı soğuk su
1 paket
vanilya
Hazırlanışı:
Un, şeker
ve tereyağını mutfak robotuna alarak ekmek kırıntısı
halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, soğuk suyu ve vanilyayı
ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç
filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun.
Hazırladığınız tart hamurunu iki parçaya bölün. Bir parçasını
iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve tart kalıbının içerisine
bastırarak yerleştirin. 4 armudun kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre tarçın
da ekleyip ılımaya bırakın. Kalan parçayı açıp 2 cm kalınlığında şeritler
kesin. Soğuyan armut karışımını tart tabanının içine doldurun. Şeritlerin
yarısını yatay ve aralıklı olarak üzerine dizin. Kalan şeritleri dikey olarak
şeritlerin arasından geçirerek yerleştirin. Tartın üzeri kapanıncaya kadar
hasır şeklinde örerek tamamlayın. Kenarlardan sarkan hamurları bıçakla keserek
temizleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder