19 Mart 2013 Salı

ARMUTLU TART



Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
250 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Un, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, soğuk suyu ve vanilyayı ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun.
Hazırladığınız tart hamurunu iki parçaya bölün. Bir parçasını iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve tart kalıbının içerisine bastırarak yerleştirin. 4 armudun kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre tarçın da ekleyip ılımaya bırakın. Kalan parçayı açıp 2 cm kalınlığında şeritler kesin. Soğuyan armut karışımını tart tabanının içine doldurun. Şeritlerin yarısını yatay ve aralıklı olarak üzerine dizin. Kalan şeritleri dikey olarak şeritlerin arasından geçirerek yerleştirin. Tartın üzeri kapanıncaya kadar hasır şeklinde örerek tamamlayın. Kenarlardan sarkan hamurları bıçakla keserek temizleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder