19 Mart 2013 Salı

Cevizli ve Çikolatalı Tart



Cevizli ve çikolatalı tart malzemeleri
Tart hamuru için:
300 gr un
130 gr tereyağı (oda ısısında)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu


İç harcı için
300 gr ceviz içi
200 ml bal

Üzeri için
100 ml krema
150 gr bitter çikolata
8~10 bütün ceviz içi

Hazırlanışı:
Tart için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’ünü tezgaha alıp üzerine un serpin ve tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Yağladığınız kalıba hamuru yayın. İri çekilmiş ceviz içi ve balı bir kapta karıştırın. Hamurun üzerine döküp yayın. Kalan hamuru da yine kalıbınızın büyüklüğünde açın. Hamurun üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine bitter çikolatayı da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 40 dakika bekletin. Soğuttuğunuz cevizli tartın üzerine döküp yayın. Ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder