16 Mart 2013 Cumartesi

Basit Makarna Hamuru


Malzemeler:
- 325 gr Un
- 3 Adet Yumurta
- 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Su
- Tuz

Hazırlanışı:
M
ermer tezgah üzerine unu eleyiniz. Üzerine bir tutam tuz serpiniz. Unun ortasını havuz yapınız. Ayrı bir kapta yumurta, zeytinyağı ve suyu iyice karıştırdıkktan sonra unun ortasına dökün. Unun kenarlarından alarak, hamur haline getiriniz. Hamur kendini toplayınca 5 dakika yoğurunuz. Hamurun üzerini ıslak temiz bir bez ile örtünüz ve 15-20 dakika bekletiniz. Dinlenen hamuru açıp, istenen şekilde kesebilir veya makarna açma makinası kullanabilirsiniz.


Makarna Haşlaması
Haşlayacağınız makarnanın en az 3 katı kadar suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynatın. İçine tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyiniz. Su kaynayınca makarnaları atıp 8-13 dakika pişiriniz. Hemen servis edecekseniz, pişen makarnayı süzüp yağlayınız. Makarnayı sonra servis edecekseniz, süzüp, soğuk sudan geçirip, ayçiçek yağı ile yağlayınız. Üzerini kapatıp, buzdolabında saklayınız. Hazırladığınız makarna soslarını ayrı ya da karıştırarak servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder