Malzemeler:
( 8 porsiyon )
• 1,5 kg. Bal Kabağı
• 500 gr. Toz şeker
• 200 ml. Su
• 100 gr. Dövülmüş Ceviz içi
• 3-4 adet Karanfil
Hazırlanması:
Kabaklar önce Karpuz dilimi gibi
boyuna dilimlenir. Her bir dilimin kabukları soyulur.
Çekirdekli orta kısmı kesilerek
temizlenir ve yıkanır. 5-6 cm. boyunda ve 2 cm. eninde dilimlenir. Tencereye
bir kat Kabak bir kat şeker dizilir. Üzerine su ve karanfil eklenerek ocağa
konur. Kaynadıktan sonra ocağın ısısı düşürülür. Kabaklar yumuşayıncaya kadar
kısık ateşte pişirilir.
Pişen
Üründe Aranılan Özellikler:
• Kabağın kabuğunun yeşil
kısımları olmamalıdır.
• Ezilmiş parçalanmış görüntüsü
olmamalıdır.
• Dilimlerinin görüntüsü eşit
büyüklükte olmalıdır.
• Dengeli pişmeli, alt kısımları
tencereye yapışmamış olmalıdır.
• Ağza alındığında dağılmalıdır.
• İçine konan karanfilin kokusu
hissedilmelidir.
• Kabağın kalitesine ve cinsine
göre şeker miktarı iyi ayarlanmış olmalıdır.
• Ceviz miktarı bol olmalı,
tadını hissettirmelidir.
• Üzerine dökülen şerbet hem parlaklık vermeli hem
de lezzet vermelidir.
Süsleme ve
Servise Hazırlama :
Kabaklar piştikten sonra kendi
tenceresinde soğuması beklenir. Soğuduktan sonra servis tabağına porsiyonlanır.
Üzerine tenceredeki şerbetten birer kaşık gezdirilir. Dövülmüş ceviz içi
dökülerek servisi yapılır.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder