22 Mart 2013 Cuma

İncir Tatlısı



Malzemeler: ( 6 porsiyon )
1 kg. Kuru İncir
350 gr. Toz şeker
250 ml. Su
200 gr. Ceviz
10 gr. Hindistan cevizi

Hazırlanması:
İncirler yıkanır, yumuşaması için 12 saat önceden ıslatılır. Yumuşayan incirlerin alt kısımları açılır. Şeker ve ceviz karıştırılmış iç konarak doldurulur. Tencereye sap kısımları üst tarafa gelecek şekilde sıralanır. Üzerine toz şeker ve su ilave edilir. Şurubu koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
İncirleri pişirmede su yerine süt kullanılırsa sütlü incir tatlısı adını alır.
Bazı kaynaklarda incir tamamen yumuşatılır, cevizle doldurduktan sonra tekrar pişirilmez. Bu şekilde servisi yapılır.
İncirlerin içi doldurularak yapıldığı için İncir Dolması adını da alır.
İncir’e iç hazırlanırken cevizle birlikte tarçında konulabilir.

Hazırlanan Üründe Aranılan Özellikler:
Tencerenin dibi tutmuş olmamalıdır.
İncirler düzgün ve eşit görünümde olmalıdır.
İncirlerin içi iyi doldurulmuş olmalıdır.
Ceviz ve şeker tadı hissedilmelidir.
İncirler eşit ve iyi yumuşamış olmalıdır.
İncirler parçalanmış olmamalıdır.
Süsleme ve Servise Hazırlama:
İncirler piştiği tencerede soğutulur. Servis tabaklarına eşit sayıda konulur. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servisi yapılır.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder