Meyve Salataları
Meyve salatalarını tek bir
tarifle anlatmak mümkün değildir. Çünkü mevsime göre, meyve çeşitlerine göre
değişiklik gösterir. Genellikle mevsiminde bol bulunan meyvelerden yapılan
meyve salataları tercih edilmelidir.
En çok kullanılan
meyveler; Muz, Elma, Armut, Portakal, Mandalina, Çilek,
Kiraz, Şeftali, Kayısıdır.
Sadece Kavun ve
Karpuzdan da hazırlanabilir.
Ananas, Papaya, Kivi
gibi egzotik meyvelerden hazırlanabilir.
Bazen kuru meyvelerden
de meyve salatası hazırlandığı görülür.
Genellikle taze
meyvelerden yapılsa da içine konserve, haşlanmış veya komposto meyvelerden de
konulabilir.
Muz özel koku ve
lezzetinden dolayı hem kış meyveleri ile hem de yaz meyveleri ile yapılan
salatalarda kullanılabilir.
Muz çabuk kararacağı
için en son doğranarak katılmalıdır.
Meyve salatalarında
meyveler çoğunlukla küp şeklinde veya zar şeklinde doğranır.
Portakal, Mandalina,
Greyfurt gibi meyveler doğranmadan önce zarlarının çıkartılması gerekir.
İçine konulan meyvelerin miktarları
ne kadar eşit olursa lezzeti o kadar güzel olur.
Meyve salataları için
özel xerez, maraschino, kirş, bergamut portakal, vermut, kiraz, muz gibi
likörler kullanılabilir.
İçine konulan likörün
meyvelerin esas lezzetini bozmayacak miktarda olmasına dikkat edilir.
Meyve Salatası:
Malzemeler : ( 8
porsiyon )
2 adet Elma
2 adet Mandalina
2 adet Armut
150 gr. Pudra şekeri
2 adet Muz
2 adet Portakal
30 ml. Portakal veya
Kiraz likörü
150 gr. Krem şanti
8 dal taze nane
400 ml. Süt
Hazırlanması:
Bütün meyveler yıkanır, kabukları
soyulur, küçük küpler halinde doğranarak karıştırılır. Bir kap içerisine bir
kat doğranmış meyvelerden, bir kat pudra şekeri konulur.
Üzerine limon suyu ve likör
dökülür. Buzdolabında soğutulur. Şekerler eriyip meyveler suyunu saldığında 1-
2 kez meyveler ezilmeden karıştırılır. Krem şanti ile süt çırpılarak hazır hale
getirilir.
Hazırlanan
Üründe Aranan Özellikler:
Meyvelerin parçaları
eşit büyüklükte olmalıdır.
Meyveler kararmamış
olmalıdır.
Meyvelerin doğal rengi
kaybolmamış olmalıdır.
İçine konulan her
meyvenin lezzetini taşımalıdır.
Şeker oranı iyi
ayarlanmış olmalıdır.
Likör tadı olmalı
fakat meyvelerin tadını bozmamalıdır.
Kaselere eşit
porsiyonlanmış olmalıdır.
Süsleme ve
Servise Hazırlama:
Hazırlanan meyve salatası
kaselere doldurulur. Üzerine çırpılmış krem şanti, krema
torbası ile estetik bir görünümde
sıkılır. Üzerine birkaç dilim içindeki meyvelerden konur.
Taze nane ile servisi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder