23 Mart 2013 Cumartesi

Meyve Salatası


Meyve Salataları
Meyve salatalarını tek bir tarifle anlatmak mümkün değildir. Çünkü mevsime göre, meyve çeşitlerine göre değişiklik gösterir. Genellikle mevsiminde bol bulunan meyvelerden yapılan meyve salataları tercih edilmelidir.

􀂾 En çok kullanılan meyveler; Muz, Elma, Armut, Portakal, Mandalina, Çilek,
Kiraz, Şeftali, Kayısıdır.
􀂾 Sadece Kavun ve Karpuzdan da hazırlanabilir.
􀂾 Ananas, Papaya, Kivi gibi egzotik meyvelerden hazırlanabilir.
􀂾 Bazen kuru meyvelerden de meyve salatası hazırlandığı görülür.
􀂾 Genellikle taze meyvelerden yapılsa da içine konserve, haşlanmış veya komposto meyvelerden de konulabilir.
􀂾 Muz özel koku ve lezzetinden dolayı hem kış meyveleri ile hem de yaz meyveleri ile yapılan salatalarda kullanılabilir.
􀂾 Muz çabuk kararacağı için en son doğranarak katılmalıdır.
􀂾 Meyve salatalarında meyveler çoğunlukla küp şeklinde veya zar şeklinde doğranır.
􀂾 Portakal, Mandalina, Greyfurt gibi meyveler doğranmadan önce zarlarının çıkartılması gerekir.
 􀂾 İçine konulan meyvelerin miktarları ne kadar eşit olursa lezzeti o kadar güzel olur.
􀂾 Meyve salataları için özel xerez, maraschino, kirş, bergamut portakal, vermut, kiraz, muz gibi likörler kullanılabilir.
􀂾 İçine konulan likörün meyvelerin esas lezzetini bozmayacak miktarda olmasına dikkat edilir.

Meyve Salatası:
Malzemeler : ( 8 porsiyon )
􀂾 2 adet Elma
􀂾 2 adet Mandalina
􀂾 2 adet Armut
􀂾 150 gr. Pudra şekeri
􀂾 2 adet Muz
􀂾 2 adet Portakal
􀂾 30 ml. Portakal veya Kiraz likörü
􀂾 150 gr. Krem şanti
􀂾 8 dal taze nane
􀂾 400 ml. Süt

Hazırlanması:
Bütün meyveler yıkanır, kabukları soyulur, küçük küpler halinde doğranarak karıştırılır. Bir kap içerisine bir kat doğranmış meyvelerden, bir kat pudra şekeri konulur.
Üzerine limon suyu ve likör dökülür. Buzdolabında soğutulur. Şekerler eriyip meyveler suyunu saldığında 1- 2 kez meyveler ezilmeden karıştırılır. Krem şanti ile süt çırpılarak hazır hale getirilir.

Hazırlanan Üründe Aranan Özellikler:
􀂾 Meyvelerin parçaları eşit büyüklükte olmalıdır.
􀂾 Meyveler kararmamış olmalıdır.
􀂾 Meyvelerin doğal rengi kaybolmamış olmalıdır.
􀂾 İçine konulan her meyvenin lezzetini taşımalıdır.
􀂾 Şeker oranı iyi ayarlanmış olmalıdır.
􀂾 Likör tadı olmalı fakat meyvelerin tadını bozmamalıdır.
􀂾 Kaselere eşit porsiyonlanmış olmalıdır.

Süsleme ve Servise Hazırlama:
Hazırlanan meyve salatası kaselere doldurulur. Üzerine çırpılmış krem şanti, krema
torbası ile estetik bir görünümde sıkılır. Üzerine birkaç dilim içindeki meyvelerden konur.
Taze nane ile servisi yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder