Tatlısı yapılacak her meyvenin
hazırlığı ve kullanımı farklıdır. Bu nedenle meyveleri çeşidine göre tek tek
ele almak gerekir.
Elma, ayva gibi
meyvelerin çekirdekli orta kısımları çıkartılmalı, çıkartırken meyve şeklinin
bozulmamasına dikkat edilmelidir.
Ayvanın çekirdekleri
Ayva ile beraber kaynatıldığı zaman çok güzel bir renk verdiğinden çekirdekleri
ile birlikte kaynatılmalıdır.
Elma, Ayva, Armut,
Şeftali, Muz gibi meyvelerin kabuğu soyulduktan sonra açıkta bekletilirse kararır.
Bunun için kabuğu soyulduktan sonra üzerine limon sürülmeli ya da su içinde
bekletilmelidir.
Elma, Armut gibi
meyvelerden bütün olarak faydalanmak isteniyorsa şekli bozulmadan düzgün
soyulmalı ve kısık ateşte pişirilmelidir.
Bal kabağının çok sert
ve kalın kabukları vardır. Bu nedenle soyarken biraz derinden soymak
gereklidir.
Bal kabağının orta
kısmındaki çekirdekli yuva iyice temizlenmelidir.
Bal kabakları
soyduktan sonra porsiyonlanacak büyüklükte dilimlenmelidir.
Kabak tatlısı yapılırken
kabakların dağılmaması için kısık ateşte pişirilmelidir.
Taze Kayısı ve
İncirden tatlı yapılacaksa meyvelerin ezilmiş olmamasına dikkat edilmelidir.
Kuru İncirden tatlı
yapılacaksa kullanmadan önce suda bekletilerek yumuşaması sağlanmalıdır.
Kuru Kayısıdan tatlı
yapılacaksa incirde olduğu gibi yumuşatmak için kısa süre haşlanmalı ya da ılık
suda bekletilmelidir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder